Tuintips mei

De eerste maand met ons eigen bedrijf Gebr. van Ginkel zit erop. Het was een mooie maand april. Bent u ook zo blij dat het voorjaar is? Wij vinden het heerlijk om buiten aan het werk te zijn. De natuur is vroeg dit jaar. Kersen-, pruimen-, peren- en appelbomen zijn hun bloesem nu mei begonnen is al bijna kwijt. Nog even bloeit de kweepeer met grote, witte bloemen. Azalea’s en rododendrons beginnen tuinen te kleuren. Vaste planten, veilig in de aarde overwinterd, beginnen te groeien en krijgen volume. In de bermen is fluitekruid opgeschoten en overal zie je paardebloemen. Lente!

 

 

NIEUWE BEDRIJFSWAGEN

De maand begon met de bestickering van onze bedrijfswagen. Met een prachtig resultaat. Met dank aan Stalenhoef belettering en reklame uit Soest. Onze nieuwe bedrijfskleding is ook onderweg, we kijken er naar uit!

 

 

IJSHEILIGEN

 

De ijsheiligen zijn de data 11 t/m 15 mei. Het zijn de naamdagen van Rooms Katholieke heiligen uit de middeleeuwen. In onze omgeving gaat het om 12 (Sint Pancratius), 13 (Sint Servatius) en 14 (Sint Bonifatius – niet de Bonifatius die bij Dokkum vermoord is, maar een Romeinse burger die in de 4e eeuw als martelaar stierf) mei. Sommige landen kennen ook Sint Mamertius (11 mei) en Sint Sophia (15 mei). Tot en met de IJsheiligen kan het ’s nachts vriezen en moeten jonge plantjes en uw pas gekochte perkgoed goed worden beschermd tegen vorst.

 

Toch is het niet verkeerd het weerbericht in de gaten te houden, want zelfs na ijsheiligen kan er nachtvorst voorkomen…

 

 

Tuintips voor mei

  1. Beitsen/verven van tuinmeubels, schuttingen of tuinhuisjes
  2. Begin een composthoop: het is goed om tuinresten op eigen terrein te houden voor bodemverbetering in het volgnede voorjaar
  3. Plantensteunen bij hoge planten zetten zoals pioenrozen, delphinium en dahlia’s
  4. Maai gras tijdens droge, zonnige periodes niet te kort. 
  5. Vijverplanten in de vijver zetten
  6. Insectenhotel maken
Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!