Nieuwsbrief zomer 2022

Nieuwsbrief zomer 2022

De zomer is in volle gang. Met veel plezier hebben we de afgelopen maand weer een aantal hele mooie klussen mogen doen. In deze nieuwsbrief zomer 2022 geven we u graag een inkijkje in ons werk de afgelopen tijd.

Zoals in een eerder bericht al toegelicht, hebben we in Vleuten een achtertuin opnieuw aangelegd.

In opdracht van Van der Tol Hoveniers hebben we dode en zieke bomen gekapt bij de Rabobank in Zeist.

Het tuinonderhoud bij diverse vaste klanten is in volle gang. Gazonnen maaien, hagen snoeien, beplanting verzorgen en tuinen onderhouden.

Ook hebben we deze maand een sedumdak aangelegd in Hilversum. Een sedumdak is een dak dat begroeid is met vetplantjes. Deze plantjes zijn makkelijk in het onderhoud, en kunnen zelfs het regenachtige klimaat van Nederland aan. Het aanschaffen van een sedumdak is dan ook een mooie manier om je huis of bedrijf te verduurzamen. Samen staan we groener!

In Maartensdijk hebben we een monumentale rode beuk gesnoeid en gevoed. De boom is in matige conditie, en mede door goede snoei, voeding en zuurstof proberen we de conditie van de boom te verbeteren. 

Momenteel zijn we voor een buitenlandklus in Parijs. In samenwerking met de firma VDBH-West realiseren we een daktuin en een tuin rondom het Moxy hotel. Een ontzettend gave klus, waar we dan ook erg trots op zijn. Foto’s en een update van deze mooie klus volgen als we weer terug in Nederland zijn.  

Bekijk hieronder de foto’s van onze onderhoudsklussen, het sedumdak en meer!

Gebroeders van Ginkel wensen u een prachtige zomer toe! Begin september kunt u onze volgende nieuwsbrief verwachten. 

Plant van de maand juni

Deze maand vragen we aandacht voor een eenvoudig en dankbaar plantje. Het wordt niet hoger dan 15 tot 20 cm. Het groeit het liefst op een zonnige plek, maar kan ook prima wat in de schaduw staan. Het is goed winterhard en blijft lang groen. In juni en juli bloeit het overvloedig met talloze stervormige helderblauwe bloemetjes aan lange stengels. Campanula portenschlagiana heet dit lid van de grote campanulafamilie. Het is een mooie randplant, die zich, als u de uitgebloeide stengels, niet weghaalt, makkelijk vermeerdert en snel een bodemtapijtje vormt. Dat weghalen van uitgebloeide stengels kost weinig moeite. Ze laten zich makkelijk lostrekken.
Pas wel, vooral in het voorjaar op met loslopende kippen. Voor hen is campanula niet veilig!

Plant van de maand juli

In juli bloeit de Sidalcea. De Nederlandse naam is Griekse malva. De plant komt echter niet uit Griekenland maar van de prairies in Noord Amerika. De Sidalcea is een prachtige tuinplant die, zo op het oog, een beetje op een kleine stokroos lijkt. Het is een sterke vaste plant, ze is goed winterhard, wordt elk jaar mooier en, in tegenstelling tot de stokroos, ze heeft weinig last van roest. De bloeistegels, zo’n 80 cm hoog, zijn recht, stevig en prima geschikt als snijbloem. Een aanrader!

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!