Plant van de maand Augustus

De plant van de maand augustus is de Selinum wallichianum. Een prachtige, kantachtige bloemen, schermen op stevige roodachtige stelen. Met mooi fijn blad en ruim een meter hoog, bloeiend vanaf augustus. De Selinum wallichianum, of Karwijselie, draagt met recht de naam koningin van de schermbloemigen.

 

Je kunt Karwijselie zowel in een groep, als solitair aanplanten. De plant is goed winterhard en staat graag in de zon of in de halfschaduw. Ze vraagt niet te droge, voedzame grond. Een stekje stoelt uit aan de basis, na een paar jaar heeft het zich ontwikkeld tot een stevige plant.

 

 

Karwijselie staat goed bij grassen, kogeldistel en zonnehoed. Een dankbare plant!

 

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!