Nieuwsbrief herfst 2022

Najaar!

Het is herfst en dat hebben we afgelopen weken kunnen merken. Veel regen, natte dagen en veel eikels die naar beneden komen. Ook worden de dagen weer merkbaar korter en gaat de tuinverlichting weer eerder aan. Het is natuurlijk vaak kouder maar dat maakt het niet minder aantrekkelijk om in de tuin aan de slag te zijn. Hout kloven voor in de kachel, een regenton plaatsen, tuinverlichting aanleggen of een najaarsbeurt kunnen nu perfect worden uitgevoerd en zijn heerlijk bij wat koudere temperaturen.

In deze herfstnieuwsbrief gaan we u laten zien wat we de afgelopen perioden hebben uitgevoerd en geven we tips voor uw tuin in het najaar. Ook kan de plant van de maand niet ontbreken!

 

De afgelopen periode hebben we weer van alles mogen uitvoeren. Van een aanleg in Bilthoven tot het ophogen van een tuin in Vleuten die 18cm verzakt was. Hierbij was een kraan nodig om de zakken zand over het huis te hijsen. Ook hebben we weer divers boomwerk uitgevoerd en hebben we heel veel hagen weer strak in vorm mogen snoeien om ze de winter in te laten gaan.

In Maartensdijk hebben we een dak vergroent.  We hebben sedum aangelegd. Door het dak te vergroenen zorg je ervoor dat het huis in de zomer langer koel blijft en ’s winter juist langer warm blijft . Door de hoge isolatie hoef je in de winter minder te stoken en in de zomer minder te koelen. Dat kan je flink wat energiekosten besparen.

Plant van de maand oktober


Herfstasters geven de tuin tot ver in het najaar kleur. 

Er zijn vele soorten, meer dan 250. En er komen er ieder jaar bij. 

Dit is de Lady in blue. Ongeveer 50 cm hoog, polvormend, 

mooi groen bossig blad en volop bloeiend in oktober. 

Een aanwinst voor uw tuin!


Tips voor het najaar

Het najaar is de perfecte tijd om te beginnen met het verplanten van heesters en vaste planten of planten van nieuwe beplanting. Als je dit in het najaar doet kan de plant zijn energie volledig gebruiken om in het voorjaar goed uit te groeien. Ook bomen kunnen nu ook goed geplant of verplant worden. Het najaar is een goede tijd om uitgebloeide vaste planten te snoeien zodat de tuin er weer netjes bij ligt voor de winter. Een tip van ons; doe dat vroeg in het voorjaar, is goed voor de beestjes en bodem. Hoewel het winterbeeld soms misschien een beetje slordig oogt is het van meerwaarde voor beestjes die schuilen voor de winterkou en van meerwaarde voor de organische stoffen in de bodem. de bodemstructuur zal verbeteren en het bodemleven zal toenemen, hierdoor is er in het voorjaar dan ook minder mest nodig om de planten te laten uitgroeien.

Blad van het gazon in de borders blazen en laten liggen als beschermlaag voor de vaste planten en de egels die hier graag gebruik van maken

Appels en peren plukken

Wildbloemenmengsel zaaien voor het voorjaar

Tuin en huis winterklaar maken zoals dakgoten legen

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!