Sneeuwklokjes

Sneeuwklokje

Het sneeuwklokje, het eerste bolletje dat in januari buiten bloeit, is een makkelijke plant. Het komt elk jaar terug en vermenigvuldigt zich rijkelijk. Na een paar jaar kun je een bosje bolletjes opgraven en op een nieuwe plek uitpoten. Bol, blad en bloem zijn wel alle drie giftig! De werkzame giftige stof, galanthine, gebruikt men in de farmaceutische industrie bij medicatie voor de ziekte van Alzheimer (het tegengaan van de snelheid van het verloop van de ziekte). Sneeuwklokjes staan het liefst in een vochtigevoedingsbodem, met veel kalk en humus.

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!