Nieuwsbrief voorjaar 2023

Voorjaar!

Het is voorjaar en dat betekent dat de dagen weer langer worden en de temperatuur langzaam stijgt. De natuur komt weer tot leven en dat geldt ook voor uw tuin. Na een lange winter is het nu tijd om de tuin weer op te knappen en klaar te maken voor de lente en zomer.

In het voorjaar kunnen verschillende klussen worden uitgevoerd die bijdragen aan een mooie en gezonde tuin. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van struiken en bomen, het bemesten van het gazon en het verwijderen van onkruid en dode planten. Ook het planten van nieuwe bloemen en planten is een leuke activiteit voor het voorjaar.

Ondanks dat het in het voorjaar vaak nog wat fris kan zijn, is het zeker de moeite waard om in de tuin aan de slag te gaan. Het is een heerlijke manier om te genieten van de eerste zonnestralen en om uw tuin weer helemaal tot leven te brengen.

In deze voorjaarsnieuwsbrief laten wij u graag zien wat wij voor u kunnen betekenen in het voorjaar en geven we tips en adviezen voor een mooie en gezonde tuin.

Half februari hebben wij deze Först versnipperaar in ontvangst mogen nemen. Met deze machine kunnen wij nog meer en nog sneller het vrijgekomen takhout afvoeren. Doordat de machine ruim 16 centimeter dikke takken kan versnipperen kunnen wij meer meenemen en werken wij dus efficiënter. Nog een bijkomend voordeel is dat de machine erg compact is en dus vrijwel overal kan komen. 

In Bilthoven zijn we begonnen met het plaatsen van een overkapping en een vlonder. Later dit jaar zullen we de tuin voorzien van beplanting, struiken en bomen. De vlonder om het zwembad heen dient als terras en zitplek.

We zijn dit jaar ook begonnen met een hoop boomwerk voor verschillende aannemers en particulieren. Een aantal voorbeelden: Voor het Aeres college in Maartensdijk hebben we de grote wilg voor de school weer teruggezet op de knot. Hierbij kwam veel takhout vrij wat door de leerlingen is verwerkt in een houtwal. De houtwal dient als schuil- en broedplaats voor vogels, insecten en andere dieren. 

 

In Soest hebben we voor een particuliere klant een lariks weggehaald die helaas te ernstig was beschadigd na een autobrand naast de boom. 

Tips voor het voorjaar

Met het voorjaar in aantocht is het tijd om onze tuinen weer tot leven te brengen. Na een lange winter is het belangrijk om uw tuin goed te onderhouden en voor te bereiden op de lente en zomer.


Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw tuin klaar te maken voor het voorjaar, is het snoeien van struiken en bomen. Door dit op tijd te doen, zorgt u ervoor dat uw planten gezond blijven en in het voorjaar volop kunnen groeien. Daarnaast is het ook belangrijk om het dode hout uit uw tuin te verwijderen. Dit geeft niet alleen een verzorgde uitstraling, maar voorkomt ook dat plantenziekten zich kunnen verspreiden.


Het voorjaar is ook een goed moment om uw gazon te onderhouden. Door het gazon te beluchten, kunt u ervoor zorgen dat de wortels meer zuurstof krijgen en beter kunnen groeien. Daarnaast is het belangrijk om het gazon te bemesten en te verticuteren om de groei te stimuleren en een gezonde grasmat te krijgen.

Tot slot is het belangrijk om in het voorjaar te denken aan de bestrijding van onkruid en plagen. Door hier op tijd bij stil te staan, voorkomt u dat deze problemen zich in de zomer verder verspreiden en uw planten aantasten.


Kortom, het voorjaar is een cruciale periode voor het onderhoud van uw tuin. Door op tijd te snoeien, het dode hout te verwijderen, het gazon te onderhouden en onkruid en plagen te bestrijden, kunt u ervoor zorgen dat uw tuin er de rest van het jaar prachtig bij ligt. Wij helpen u graag met het voorjaarsklaar maken van uw tuin!

Reis naar Frankrijk

Eind februari zijn we naar Frankrijk gereden om op een perceel van 2 hectare de bomen een onderhoudsbeurt te geven. We hebben dode en gevaarlijke bomen verwijderd, de hagen weer teruggesnoeid en de gazons bladvrij gemaakt. Helemaal klaar voor het voorjaar! 

Wij hebben ontzettend genoten van deze mooie klus in een rustige omgeving met een schitterend uitzicht!

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!