Nieuwsbrief herfst 2023

Najaar!

De zomer is weer voorbij en de herfst is inmiddels merkbaar aanwezig. Dit betekent dat de dagen korter worden en de temperatuur langzaam daalt. Na een warme zomer is het tijd om de tuin voor te bereiden op de winter. Maar voordat het zover is, blikken wij terug op een mooie zomer.
In deze nieuwsbrief leest u wat wij deze zomer gedaan hebben, krijgt u tuintips, leest u over onze ‘plant van de maand’ en ziet u foto’s van ons werk. Veel lees- en kijkplezier!

Wagenpark en machines

Wij proberen als bedrijf steeds zo goed mogelijk aan te sluiten op de vraag van de toekomst. En steeds meer van ons gereedschap kan dat ook, doordat de ontwikkeling op het gebied van accu gereedschap enorme sprongen maakt kunnen wij deze professioneel inzetten met een garantie op mooi resultaat. Het grote voordeel van het werken met accugereedschap is dat het een stuk stiller is dan het oude benzine gereedschap. En als groot bijkomend voordeel is ook de uitstoot tijdens gebruik dus ook vrijwel nul. Zo hebben we het afgelopen jaar geïnvesteerd in accu gereedschap met als nieuwste aanwinst een elektrische kettingzaag aangeschaft. Daarmee hebben wij weer een mooie machine aan onze duurzame selectie toegevoegd.

Boomverzorging

We zijn de afgelopen periode op veel plekken aan het werk geweest met bomen. Ook in Bilthoven op onderstaande foto’s hebben wij een grote vliegden gesnoeid. Daarnaast hebben wij ook twee dode bomen verwijderd. Heeft u hulp nodig bij het snoeien en/of verwijderen van bomen? Neem gerust contact met ons op!

Tuinaanleg in Huizen

In Huizen hebben we begin van de zomer een mooie nieuwe voortuin opgeleverd. De vraag van de klant hebben wij zo goed mogelijk proberen te beantwoorden door middel van diverse klant gesprekken en verschillende ontwerpen om zo tot een gewenst eindresultaat te komen! Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden laat het gerust even weten! Op onderstaande foto’s ziet u de voortuin vóór en ná onze werkzaamheden.

Speerpunten voor de realisatie van de tuin:

❖ Beregening
❖ Cortenstaal
❖ Castle grind
❖ Extra leefruimte i.v.m. kleinere achtertuin
❖ Genoeg plek voor twee auto’s
❖ Veel groen

Plant van de maand oktober

 

In september zijn de zomerbloeiers in de tuin over hun hoogtepunt heen. Dit betekent niet dat alle kleur uit de tuin verdwenen is: de bosrank (clematis tangutica) laat tot in oktober kleine, knikkende geeloranje klokjes bloeien. Hommels en bijen kunnen helemaal in de klokjes verdwijnen wanneer zij voor de winter hun honingvoorraad aanvullen. Na de bloei verschijnen er zilveren pluizen. Deze kunt u drogen of zelfs gebruiken om de kerstboom mee te versieren. De bosrank is een klimplant. De ranken kunt u over een pergola, schutting of langs een boomstam de hoogte in leiden. De bosrank kan wel drie tot vier meter hoog worden. 

Tips voor de herfst

Met het najaar in aantocht is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Na een warme zomer is het belangrijk om uw tuin goed voor te bereiden op de winter én alvast een voorsprong te nemen op het voorjaar.

 
In het najaar is de bodem nog lekker warm, wat ideaal is voor het verhuizen van planten. Planten die in oktober en november verplaatst worden kunnen dankzij de warme bodem direct wortelen op hun nieuwe plek, voordat ze in winterslaap gaan. Als zij in de lente weer ontwaken of actief worden, kunnen ze al hun energie direct gebruiken om te groeien en bloeien.

 
Om zo lang mogelijk van herfstbloeiers te kunnen genieten is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen. Daardoor stopt de plant geen energie meer in het maken van zaad, maar in het maken van een nieuwe bloem! Voorbeelden van deze planten zijn de herfstaster, herfstanemonen en duifkruid.

 
En als laatste maar zeker niet onbelangrijk; laat het gevallen blad liggen in de tuin tot het voorjaar! Veel beesten en planten hebben daar baat bij. Denk aan de egels en vaste planten die vorstgevoelig zijn het blad beschermd deze planten tegen bevriezen. Ook is blad goed voor het bodemleven eigenlijk alleen maar voordelen dus! Er is nog wel wat verschil in soorten blad, maar mochten jullie daar meer over te weten komen laat het zeker even weten!

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws, tips en leuke weetjes!

Lees meer...

Boomverzorging

Boomveiligheidssnoei Den Dolder

In den Dolder hebben wij aan de hand van boomveiligheidscontrole de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook hebben wij de controle uitgevoerd op hoogte. Hierbij hebben we holtes

Lees verder...
error: Content is protected !!